Ons verhaal

Wie we zijn

Wij geloven dat iedereen zijn eigen weg moet vinden in het leven. Zet je eigen koers uit en durf jezelf te zijn.
Dat is wat wij ook doen sinds 1998 toen we het bedrijf begonnen dat nu bekend staat als Spikes & Sparrow. We wilden tassen (en accessoires) maken die anders zijn. Die het karakter en de eigenheid van hun eigenaar versterken. Tassen die lang mee gaan en net als ons, onafhankelijk en vrij zijn.

Ontwerpen in Nederland, met hun eigen handschrift. Met een internationale en tijdloze aantrekking. Tassen die na verloop van tijd net zo uniek worden als hun eigenaren.

Tassen met karakter

Wij vinden dat een tas moet laten zien waar ze van gemaakt is. Die van ons zijn gemaakt van leer. Leer dat in de meeste gevallen door gebruik van je tas verandert. Dat gaat glimmen waar het steeds tegen je aan schuurt. Waarin kreukels komen, afhankelijk van wat je erin mee neemt. Waar vlekjes in kunnen ontstaan, als je er koffie op geknoeid hebt, of tegen een muur bent geknald. Wat er ook gebeurd met je tas, alles helpt alleen maar om haar mooier te maken. En zo uniek als jij.

Onze naam

Je tas deelt je leven met jou. Ze begeleidt je op je reizen, waar ze trouw je spullen draagt en ze is erbij als je je successen viert. Als je gelukkig bent. Als je wint en het leven een eitje is.

Maar ze is er ook als je moet omgaan met problemen en tegenslagen en het even tegenzit. Als je teleurgesteld bent. Of verdrietig en alleen. Onze naam viert deze hoogte- en dieptepunten. Omdat de één niet kan bestaan zonder de ander.

Eerlijke productie

Onze tassen worden in Nederland ontworpen en met de hand gemaakt in India. We werken alleen met ateliers die we kennen en vertrouwen, geen gebruik maken van kinderarbeid en hun werknemers niet tot overtijd dwingen. Die zorgen voor een schone en veilige werk omgeving en normale salarissen betalen. En die alleen chemicaliën gebruiken die aan de REACH normen van de EU voldoen. En nikkelvrije metalen. Al onze ateliers voldoen aan internationale normen betreffende verantwoord produceren (zoals BSCI of SA800), of zijn bezig met het proces om die certificering te verkrijgen.

Kwaliteit

Wij willen dat onze tassen jouw persoonlijkheid uitstralen. Dat kunnen ze pas gaan doen nadat ze (veel) tijd met jou hebben doorgebracht. Vandaar dat onze tassen lang mee moeten kunnen gaan. Daarom spenderen we veel tijd aan productie details, zoals hoe de voering vastgenaaid moet worden om ervoor te zorgen dat ze niet scheurt. Of hoe de hengels moeten worden bevestigd om ervoor te zorgen dat wat je ook mee neemt in je tas, ze heel blijven. Vandaar dat we alleen de beste ritsen en de sterkste metalen onderdelen gebruiken. En vandaar dat we ons leer en onze componenten regelmatig testen en waarom we continu aan verbeteringen werken.

Garantie

En als er zich, ondanks al onze inspanningen, zich toch een probleem voor doet, wat af en toe kan gebeuren omdat onze tassen met de hand gemaakt worden, zorgen we ervoor dat het opgelost wordt. Daarom geven we twee jaar garantie op onderdelen en vakmanschap. Ervan uit gaande dat je het product hebt gebruikt waarvoor het bedoeld was natuurlijk…

Dus... Waarom Spikes?

Stoere en duurzame tassen met hun eigen Nederlandse handschrift die je leven met je delen en je persoonlijkheid (zullen) uit stralen. Gemaakt door een gepassioneerd team. Onafhankelijk. Sterk. Anders. Dus waarom niet?